Rogue Trader - Tusker & Razorback

A felemelkedés kezdő lépései 1. alkalom

Hajónapló Birodalmi idő M41 217

A raktér tele van ércekkel melyeket most is mint mindig az Adeptus Mechanicus szorgos magosai részére szállítunk, persze némi kitérő árán.
Egy rövid üzletelés során melynek egy bolygókormányzó kisebb nagyobb problémáinak belügyeibe ütöttük az orrunkat Balaam Gothic-sector

Kapitányunk története

1. játék (2016.07.27)

500 M? Cyclops Cluster. Misere.

A Hajó papja: Caracalla Panila
70es éveit tapodja, aki tüzes szónoklatokkal emeli a morált. Ám, ha nincsenek hívek a közelben, akkor “vizet prédikál, és bort iszik”. Mondhatni kissé szabados életvitelt folytat. Dagadt vénember. Szerinte, Ő az egyszerű népet a Császár akarata szerint igazgassa. Mióta a hajón van, kissé elzüllött. (Ivás, kúrvázás, stb.) A hajó tiszti karával “baráti hangot üt meg”.

Egy kecsegtető üzleti megállapodás miatt érkeztünk ide, hogy a Misere kormányzójával folytassunk tárgyalásokat. (Ki is eszközlünk egy kereskedelmi jogot, amihez 3 ércszállító hajó is tartozik, amik nekünk termelik a hasznot.)
A környéken kisebb kalóz aktivitás, és pár lázadás, amit elmondásuk szerint tudnak kezelni.
Híresztelések:
- Port Mow (titkos) sötét(?) flotta.
- A sötét regulában többhajó elkallódott. Elméletileg egy régi gigász sodródik ott. (Kincses űrtérképek feltünése.) Viszonylag erős felderítő flotta köröz a Nebula körül (ezt mondják, de nem biztos), akik eltanácsolják a kincsvadászokat.
A kincsvadászok nem mindig érnek odaáig, hogy a Nebulában tünjenek el.
- A Nebula peremén időnként bolygók tünnek fel.

Némi töprengés után úgy döntünk megnézzük azokat a fel-, és el tünedező bolygókat.

Kezdetnek elugrunk a Behin Morr sectorba, hogy onnan keressünk valami utat a Nebulába. Saccra 2 hónapig fog tartani az út. De…
A Warpban utazás közben pár nap után a legénységre tör egy Őrület járvány (5ezer fertőzött), így ki kell lépnünk a a Warpból. Ezt meg is tudjuk tenni, mindenféle probléma nélkül, s Balaam agri-bolygó környékén fogunk kilépni a normál űrben.
A doki szerint cseppfertőzéssel terjed a kór. (aki egy légtérbe kerül a fertőzöttel, és nincs védőruhában, az megfertőződik.)
A kapitány 24 órát ad rá, hogy egy techpap megoldást keressen a problémára. Ha nem talál, akkó a fertőzötteket kizsilipelik.
Megoldás I.:
Űrruhás alakok beterelik a fertőzötteket egy erre alkalmas térbe, majd a Navigátor felajánlja az éves készletét, hogy leszedálják a fertőzötteket. Volt némi lemorzsolódás, akik kinyírták magukat.

Felvetődik, hogy a halottak, és súlyos sérültek legyenek murder szervitorok. De esélyes, hogy a szervitorok is fertőzöttek lesznek. (Amik talán biológia fegyverként használhatóak a későbbiekben.)
A medic-techpap szerint 8-10 nap alatt ki tudják küszöbölni a betegséget. Csak addig nem haladunk tovább, mert a betegekre kell koncentrálniuk, így a hajó működtetésétől vesznek el energiát/figyelmet.
Balaam bolygón talán, ha 1millió lélek van. Gépesítve kaját termelnek a környező bolygóknak (flotta-szerződés?).
Elmerengünk rajta, hogy valamiféle egyezményt kössünk a helyi vezetővel/kormányzóval. (Rendelkezésünkre bocsájt egy kisebb területet, ahol xy növényt fognak termelni számunkra.)
Tervek:
- A navigáláshoz szükséges anyagokat beszerezni, hogy pótoljam a felhasznált készleteim,
- A hajó készleteit feltölteni, valamint friss húst adni a legénységnek (morálemelés),
- Ha lehetséges valamiféle gyógyszeralapanyagot kifejleszteni a bolygón az Űrtéboly(?) ellenanyagaként.

Comments

Erinusz Erinusz

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.